Twitter назначи един от най-известните хакери в света за свой шеф

...
Twitter назначи един от най-известните хакери в света за свой шеф
Коментари Харесай

"Бял хакер" се грижи за Туитър

Twitter назначи един от най-известните хакери в света за свой шеф на сигурността. Питър Затко, по-известен с хакерския си прякор Mage, ще се занимава с осведомителната сигурност на обществената мрежа. „ Ще се погрижа за осведомителната сигурност, целостта на уеб страницата и платформата, физическата сигурност и инженерната част “, ​​каза 49-годишният Затко. 

Преди идването си в Twitter, Затко управлява сигурността на компанията за електронни разплащания Stripe. Преди това е работил в Гугъл, където е управлявал безплатни средства за разширени проучвателен планове на Агенцията за напреднали проучвания и планове на DARPA.

Затко стартира кариерата си през 90-те години, когато работи скрито за държавното управление и е един от водачите на " Култа към мъртвата крава " - хакерска група, която пуска хакерски принадлежности в Windows, с цел да принуди Microsoft да усъвършенства сигурността.

„ Не знам дали някой може да усъвършенства отбраната на Twitter, само че той ще бъде на върха в моя лист “, сподели Дан Кауфман, който ръководеше работата на Затко в DARPA.

През юли Twitter беше обект на огромна хакерска офанзива, когато проникна в профилите на някои от най-влиятелните хора в света.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР